söndag 20 mars 2016

Enkel söndagsmiddag

Ikväll åt vi en enkel kikärtspasta som vi alla gillade. Kokade pastan enligt paketet och under tiden fräste jag lök, vitlök, broccoli, skogschampinjoner i rikligt med smör. La i pastan och kryddade med chilisalt och en massa riven lagrad ost.
Enkel, god och billig mat av ekologiska råvaror! 

lördag 12 mars 2016

Frunch för tre

Vi gillar långa sena frukostar i vår familj. Just nu är favoriten amerikanska glutenfria pannkakor med hemmagjord  sylt. Ekologiska ingredienser och lyxiga smörgåsar med avokado slinker också ner till äppeljuice och kaffe med mjölk. Bra start på en solig lördag! 

onsdag 9 mars 2016

Flatbread från green kitchen stories

Idag har jag gjort flatbread för andra gången. Använde green kitchen stories grundrecept men gjorde om det lite efter det som fanns hemma. Receptets bas blev ett broccolihuvud finhackat, två finrivna morötter, 1,5 dl mandelmjöl, 3 ägg, 1 dl riven ost, solroskärnor, salt och peppar. Brödet smetade jag ut på en plåt och gräddade på 200° i ca 20 minuter. Enkelt, eko-reko och supergott! 

fredag 4 mars 2016

Sportlov i Järpen och Åre

Vi har varit i Jämtland på sportlovet och haft det bra! Bott i Bratteggens friluftsby i en sportstuga från 80-talet som andas barndomsminnen. Åkt skidor, lekt i snön, bakat och ritat. Varit tillsammans. Så glad över att trollungarna delar vår kärlek för utförsåkning. Eko-reko mat har vi hittat i mängder här uppe både på ICA och Coop och besökt krav-märkt fik har vi också. Åre och Järpen har levererat och imorgon styr vi nosen mot sydligare breddgrader!

Dagarna i mars och förändringens vindar

Just nu känns dagarna lite tunga. Jag försöker tänka positiva tankar, fokusera på det som är bra och se till att jag får återhäm...