torsdag 30 maj 2013

Härlig risotto

Tycker verkligen mycket om risotto och här om veckan lagade jag den här lite försvenskade varianten med lagrad prästost istället för parmesanost.
Gör så här:
Hacka och fräs 1/2 zucchini med 1liten lök och 1vitlöksklyfta. Häll i 3 dl arborioris och låt det stekas försiktigt med lök och vitlök och zucchini. Blanda 8 dl grönsaksbuljong. Häll över ca 3 dl över riset och låt småkoka. Innan riset blir tort häll över mera buljong. Låt riset koka i 20 minuter med tillsatt buljong pö om pö. Innan servering tillsätt 2 dl lagrad prästost salt och peppar. Lycka till och smaklig eko-reko spis!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov 2024

Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...