Att ta hand om matrester har blivit allt viktigare. Nu när vi sorterar matavfall blir det så mycket tydligare hur mycket mat vi egentligen slänger bort. En del helt i onödan. Efter helgens middagsbjudning fick vi grillat kött kvar, nötkött. Igår lagade jag till en snaskig köttgryta på resten. Här kommer receptet!
Hannas köttgryta:
250 gram grillad biff strimlad
2 eko morötter
1 eko palsternacka
1 eko gul lök
Olivolja
1 köttbuljong
2,5 dl rött alkoholfritt vin
500 gram eko krossade tomater
2 msk eko tomatpuré
Kryddblandning franska örter
Salt
Peppar
Gör såhär:
Hacka lök, morötter och palsternacka. Fräs grönsakerna i en kastrull i olivolja. Tillsätt vin, krossade tomater och buljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och krydda. Strimla den färdiglagade kalla biffen och lägg i den. Låt sjuda ytterligare 3 minuter. Färdigt att servera. Vi åt grytan med en fetaostcremé. Smaklig eko-reko spis!
tisdag 5 februari 2013
Mustig köttgryta på rester
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Påsklov 2024
Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Jag har skrivit ett bokmanus. Jag måste erkänna nästan skryta för jag är himla stolt över mig själv. Att jag som har dyslexi och aldrig rikt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar