söndag 29 juli 2012

Bara vara!

Just nu passar vi på att bara vara. Vi är mest på landet och har sommarlov. Äter god mat, rör på oss alldeles för lite och träffar familj och vänner. Vi har det med andra ord riktigt bra. Ändå kan jag känna lite stress för snart är sommaren över och hösten kommer. Men fram till dess andas och försöka njuta!

måndag 23 juli 2012

Eko-reko i Ytterjärna!

Tänk att grönsaker kan vara så vackra och goda. Vi köpte härliga tomater och fin knipplök.

onsdag 18 juli 2012

Skogens guld är här!

En riktig skogspromenad kan jag bara beskriva med positiva ord ändå är jag dålig på att komma ut i skogen. Hemma går jag i en motionsslinga så det räknas inte riktigt som skogspromenad men det är fint på sitt sätt. Men när det gula guldet finns ute i våra skogar brukar jag känna att skogen är mitt andra hem. Blir så lycklig när jag återvänder hem med en korg full med kantareller. Älskar svamp och det är skönt att det finns lite glädje i allt regnande!

lördag 14 juli 2012

Bra jobbat Lindex!

Lindex är en av det stora klädkedjorna som tar in allt mera kläder i ekologisk bomull och jag blir så glad! Handlade både till trollungarna och min själv och till riktigt bra priser. Fina linnen och leggings till mig och strumpor till den stora och fin body till den lilla. Alla nöjda och så roligt att få handla lite!

onsdag 11 juli 2012

Egenodlade tomater!

Våra första tomater, så goda och så små fina. Eko-reko när det är som bäst och mumsigast!

Mysig lunch på söder!

Vi älskar Italien! Den goda maten och vinerna, kaffet och människorna. Vi skulle gärna åka dit varje år och i framtiden kanske bo där en längre tid.
Här på hemmaplan njuter vi därför till det fullaste när vi hittar godbitar bland det italienska fiken och restaurangerna. Säger bara mums vilka smörgåsar och vilken tiramisu och kaffet kom från favorit rosteriet! Att stanna upp och njuta passar helt in i min nya livsstil.

måndag 9 juli 2012

Utflykt till Nibble trädgård i Järna!

Idag åkte vi på en härlig utflykt helt i eko-reko stil, Nibble trädgård och butik i Ytterjärna. Så lugnt och härligt att handla med gott samvete. Hit kommer vi att återvända under sommaren. Passade på att köpa jordgubbsläsk och chokladkaka mums.

söndag 8 juli 2012

Älskade kaffe!

Min nya kärlek är kaffe. Eller nya och nya vi har hängt ihop i 3 år nu. Men mina kaffevanor har blivit allt fler. Nu dricker jag gärna både för- och eftermiddagskaffe och kaffe på maten. Så har det inte varit tidigare. Det kaffe som vi svenskar dricker odlas i subtropiska länder och förädlas i Sverige. Vi vet att miljön påverkas av hela kedjan; odling, rostning, malning, paketering och distribution.

Att kaffeplantan är en känslig växt som lätt påverkas av ogräs, insekter och frost gör inte utgångsläget till det bästa för ekologiska metoder. Användande av bekämpningsmedel är mera regel än undantag för att få stora skördar. Men det finns ekologiska odlingar både i Mexiko och Colombia och kunskapen sprider sig inom kaffebönanans underbara värld. Större risker tas för att förbättra miljön. Idag är ca 2 % av allt kaffe som säljs i Sverige ekologiskt och 4% är Rättvisemärkt.
Vill du veta mer om kaffe kika in här!

lördag 7 juli 2012

Fisksoppa när den är som enklast!

Jag gillar verkligen fisk men har inte alltid så mycket fantasi. Ibland kan det vara skönt med någonting enkelt man tager vad man haver. Som denna fisksoppa med mycket tomat.

Recept:
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 paket krossade tomater
6 dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Valfri vit fisk
Servera med brödkrutonger och uppiffad majonäs

Gör så hör:
1. Finhacka lök, vitlök och morötter.
2. Fräs lök, vitlök och morötter i olivolja.
3. Häll i grönsaksbuljong och krossade tomater.
4. Koka ihop i 15 min.
5. Krydda
6. Mixa
7. Öka mängden buljong till önskad konsistens.
8. Lägg i fisken vi valde vit eko-reko torsk i bitar.
9. Låt puttra på svag värme i ca 5 min.
Klar för servering, smaklig spis!

Dagarna i mars och förändringens vindar

Just nu känns dagarna lite tunga. Jag försöker tänka positiva tankar, fokusera på det som är bra och se till att jag får återhäm...