Äpplen hit och äpplen dit, just nu i vår trädgård som skiftar i brunt och orange. Jag har gjort äppelmos, äppelsaft/juice och självklart smulpaj med äpplen en favorit både för stora och små här hemma.
Mitt recept på äppelsmulpaj 4 portioner:
5 äpplen (blandade sorter)
Socker
Kanel
Smör till formen
Smuldegen:
100 gram smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda med socker och kanel efter smak.
Smöra form och häll i äpplena klicka ut ett par små smörklickar över äpplena.
Blanda ihop smuldegen och häll överst i formen. Grädda i ugnen på 175* i ca 30 minuter till smulorna fått en gyllene brun färg. Servera med glass eller vaniljsås. Mums och självklart ska alla ingredienser vara eko-reko!
måndag 15 oktober 2012
Äppelpaj/smulpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Påsklov 2024
Jag har förstått att för många är påsken den härligaste av högtider. Utan stress och krav. Och jag är benägen att hålla med. Vi ...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Jag har skrivit ett bokmanus. Jag måste erkänna nästan skryta för jag är himla stolt över mig själv. Att jag som har dyslexi och aldrig rikt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar