Här kommer ett recept på en god soppa som kan ätas både varm och kall en fin sommardag.
Paprikasoppa
Ingredienser:
4 st röda paprikor ugnsgrillade
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraîche
8 dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Grilla paprikorna på hög temperatur i ugnen tills skalet blir svart och bränt.
Fräs lök och vitlök i en djup kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraîche.
Ta ut paprikorna ur ugnen och skala bort det brända skalet. Tillsätt paprikorna i soppan och mixa. Låt sjuda i 5 minuter. Klar att servera alt. låt svalna och sätt in i kylskåpet för att få soppan kall och god. Lycka till!
onsdag 20 juni 2012
Paprikasoppa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Dagarna i mars och förändringens vindar
Just nu känns dagarna lite tunga. Jag försöker tänka positiva tankar, fokusera på det som är bra och se till att jag får återhäm...
-
Ingredienser 4 personer: 3 morötter 2 små lökar 1 palsternacka Spiskummin Torkad ingefära Torkad chili Kanel Salt Peppar Krossade tomater 3...
-
Jag har skrivit ett bokmanus. Jag måste erkänna nästan skryta för jag är himla stolt över mig själv. Att jag som har dyslexi och aldrig rikt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar